nieuws

Aldi daagt Duitsland uit met voetbaltrucjes

Buitenland 1653

Aldi daagt Duitsland uit met voetbaltrucjes
Screenshot: Distrifood

ESSEN/MÜLHEIM – Aldi Nord en Aldi Süd haken in op het WK voetbal met een campagne rond social media. De discounters dagen Duitsland uit om hun beste voetbaltrucjes te laten zien en te posten op Instagram.

De actie rond de voetbaltrucjes betreft een gezamenlijke campagne van Aldi Nord en Aldi Süd. De wedstrijd wordt gepromoot door middel van een reclamespotje waarin gewone mensen bijzondere trucjes uithalen met zowel voetballen als producten uit het assortiment van Aldi. Ook is er een speciale actiesite waarop Aldi de actie uitlegt en veel van de ingezonden tricks laat zien. Een speciale hashtag, het creatief gevonden #goaldi, wordt ingezet om de campagne verder te promoten. Voor de inzenders van de beste voetbaltrucjes zijn er prijzen te winnen.

De actie van Aldi past in een bredere inzet van voetbal bij de Duitse supermarkten. Het nationale team van het land neemt deel aan het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Die Mannschaft verloor het openingsduel van het kampioenschap met 1-0 van Mexico. Aldi werkt bij de campagne samen met verschillende voetbalartiesten die hun trucjes laten zien als voorbeeld.

 

Reageer op dit artikel