nieuws

Asda verkoopt plant tegen snurken

Buitenland 1896

Asda verkoopt plant tegen snurken
Foto: Asda

LONDEN – De Britse Walmart-dochter Asda is begonnen met de verkoop van een plant die door plaatsing op de slaapkamer moet zorgen voor minder gesnurk.

Het gaat daarbij om een ananasplant die voor 12 pond te koop is bij de supermarktketen. De keten baseert de claim op onderzoek van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, die een lijst met planten heeft opgesteld die relatief veel zuurstof uitstoten. Dat zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit ’s nachts beter is, wat er daarna voor moet zorgen dat mensen minder gaan snurken.

Wakker worden van kettingzaag

‘Er is niets ergers dan lekker diep in slaap vallen om vervolgens wakker te worden van het geluid van een kettingzaag dat afkomstig is van de kant van het bed waar je partner ligt’, zegt een woordvoerder van Asda. ‘Nu we de feestdagen naderen met alle feesten en evenementen verstoort snurken de slaap nog eens extra. Daarom zien wij de plant als een ideaal kerstcadeau.’

Planten afkomstig uit Nederland

De planten worden gekweekt in Nederland en hebben tussen de 21 en 24 maanden nodig om een kleine mini-ananas te produceren. Uit onderzoek blijkt dat zo’n kwart van alle Britten snurkt. Asda neemt de planten tijdelijk op in het assortiment. Ze zijn verkrijgbaar tot begin januari.

Reageer op dit artikel