nieuws

Aldi Nord gaat grensoverschrijdend inkopen

Buitenland 3889

Aldi Nord gaat grensoverschrijdend inkopen

ESSEN – Aldi Nord gaat de inkoop van A-merken internationaliseren.

De in Nederland actieve tak van Aldi doet dit op dit moment nog vooral met de producten onder eigen merk, maar ziet dat een steeds groter pakket aan A-merken bij winkels in verschillende landen te koop zijn.

Inkoop centraliseren

Het is de bedoeling deze inkoop te centraliseren. Doelstelling is om overal in Europa de beste kwaliteit tegen de laagste prijs te bieden. De gesprekken gaan vooral plaatsvinden met multinationals, die nu nog vooral met de dochterondernemingen in de verschillende landen onafhankelijk onderhandelen. Volgens het Duitse vakblad Lebensmittelzeitung is Aldi Nord bij A-merken bekend als een ongecompliceerde onderhandelaar die zeer betrouwbaar is als partner.

Aanbod Aldi Nord blijft verschillen

Het aanbod aan A-merken blijft wel per land verschillend. Volgens de Duitse vakpers wil Aldi hiermee het inkoopvolume aanzienlijk vergroten, waardoor het betere condities kan afdwingen, zoals Lidl dat al langere tijd doet. De aartsrivaal van Aldi claimde recent in een grote advertentie nog het prijsleiderschap op de Duitse markt.

Aldi Nord overtreft Lidl

Gisteren (donderdag) werd nog bekend dat Aldi Nord Lidl overtreft op het aspect prijs-kwaliteitsimago, een voor discounters belangrijk aspect in het grootschalige imago-onderzoek van Servicebarometer AG.

Reageer op dit artikel