nieuws

Delhaize lanceert eigen raw food

Buitenland 1884

Delhaize lanceert eigen raw food

BRUSSEL – Delhaize is begonnen met de verkoop van raw food-producten onder eigen merk.

Belgische media zeggen dat het gaat om een primeur in de Belgische retailsector. Het assortiment van Delhaize bestaat uit vier varianten raw cakes. Elke cake is additieven-, gluten- en lactosevrij en 100 procent natuurlijk. Dit wil zeggen dat de raw cake met bijvoorbeeld chocolade- en karamelsmaak, geen melkproducten, eieren of klassieke geraffineerde suiker bevat.

Noden en wensen klanten Delhaize

Ook de andere smaken (Limoen & Mango, Framboos & Blauwe Bes en Vanille) zijn echte raw food-producten. ‘Om in de verschillende noden en wensen van haar klanten te voorzien, zet Delhaize vandaag haar eerste stappen in dit segment’, zegt een woordvoerder van de Belgische supermarktketen.

Specifieke voedingspatronen

De producten zijn doorgaans vooral geliefd bij vegetariërs en veganisten, maar Delhaize is van mening dat ook andere consumenten de producten zullen kopen. ‘Of het nu gaat om raw-foodisten,  mensen met specifiek voedingspatroon zonder lactose en gluten, of mensen die op zoek zijn naar ‘less processed’ food’, stelt de supermarktketen.

Reageer op dit artikel