nieuws

Tesco schrapt nog eens 1200 banen

Buitenland 868

Tesco schrapt nog eens 1200 banen
Foto: Shutterstock

LONDEN – De Britse supermarktketen Tesco schrapt nog eens 1200 banen om toenemende kostendruk de baas te kunnen blijven.

Afgelopen jaren zijn er al tienduizenden banen bij Tesco verdwenen. De arbeidsplaatsen die nu komen te vervallen, bevinden zich op het Britse hoofdkantoor en op kantoren in India. Daar verliest nu ongeveer een kwart van de medewerkers zijn baan.

Toenemende concurrentie

Tesco heeft er onder meer last van dat het Britse pond sinds het brexitreferendum van vorig jaar flink in waarde is gedaald. Dat maakte bepaalde inkoop duurder. Daarbij heeft Tesco te maken met concurrentie van budgetketens als Aldi en Lidl en de opkomst van online shoppen. Tesco speelt bij dat laatste overigens zelf ook een belangrijke rol.

Groot boekhoudschandaal

Enkele jaren geleden kampte het bedrijf verder nog met een groot boekhoudschandaal, waardoor eveneens extra moest worden bezuinigd. Naar aanleiding van dat schandaal werden ook onder meer een aantal buitenlandse dochterondernemingen afgestoten. Op de thuismarkt is Tesco overigens nog steeds met voorsprong marktleider.

Reageer op dit artikel