nieuws

Reorganisatie drukt resultaat Marks & Spencer

Buitenland 1043

Reorganisatie drukt resultaat Marks & Spencer

LONDEN – De Britse foodverkoper en warenhuisketen Marks & Spencer (M&S) heeft in het afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt.

Vooral kosten voor herstructureringen en afschrijvingen zorgden ervoor dat het brutoresultaat fors lager uitviel. Ook de verkoop van kleding was niet helemaal om over naar huis te schrijven. In het boekjaar dat liep tot 1 april kwam de winst uit op 117,1 miljoen pond. Dat was een jaar eerder nog bijna 407 miljoen pond. De omzet steeg iets, naar ruim 10,6 miljard pond.

Fooddivisie draait wel goed

Topman Steve Rowe benadrukte in een toelichting dat er een prijskaartje hangt aan de reorganisatie die is ingezet. Kenners waren door de bank genomen niet verbaasd over de gepresenteerde cijfers. Sterker nog, de financiële prestaties van M&S waren zelfs beter dan voorzien. De tegenvallende kledingverkopen werden goeddeels gecompenseerd door de prestatie van de fooddivisie. Daarnaast betaalden kostenbesparingen zich hier en daar al uit.

Reageer op dit artikel