nieuws

Beleggers leggen miljoenenclaim neer bij Tesco

Buitenland 1205

Beleggers leggen miljoenenclaim neer bij Tesco
EPA

LONDEN – Tesco heeft een claim aan zijn broek gekregen van omgerekend ruim €111 miljoen, in verband met het grote boekhoudschandaal bij het Britse supermarktconcern.

Een groep van meer dan 125 institutionele beleggers eist compensatie voor de grote koersval die Tesco in 2014 op de beurs maakte, toen die affaire naar buiten kwam. Tesco moest destijds, in september, opbiechten dat het een veel te hoge inschatting had gemaakt van de winst. Het bleek dat door gegoochel met cijfers veel te hoge resultaten in de boeken waren terechtgekomen.

Strafrechtelijk onderzoek

De miljoenenclaim is niet het enige gevolg van de fraude. Het supermarktconcern werd teven het middelpunt van een strafrechtelijk onderzoek en meerdere bestuurders, onder wie ook de topman en de financieel directeur, moesten het veld ruimen. In de Verenigde Staten schikte Tesco in november vorig jaar al voor 12 miljoen dollar met gedupeerde beleggers. Door het boekhoudschandaal gingen miljarden aan beurswaarde van Tesco in rook op.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels