nieuws

Vlaams Belang: ‘boycot Lidl om halal-assortiment

Buitenland

Vlaams Belang: ‘boycot Lidl om halal-assortiment

ANTWERPEN – De Antwerpse afdeling van politieke partij Het Vlaams Belang roept op om supermarktketen Lidl te boycotten omdat die speciaal voor de ramadan een halal-sassortiment aanbiedt.

Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Volgens Filip Dewinter, de voorman van het Vlaams Belang collaboreert Lidl op deze manier met de radicale islam. ‘Via de opbrengst van de halal-industrie wordt de islamitische jihad gesteund en gefinancierd’, aldus Dewinter in de krant. ‘Consumenten die bij Lidl kopen moeten beseffen dat Lidl de vijanden van het vrije westen steun en financiert.’

Halal-aanbod

Lidl België maakte vorige week bekend in zo’n 70 winkels, in buurten met veel moslims, een halal-assortiment aan te bieden, speciaal vanwege de vastenmaand ramadan. In het assortiment zitten onder meer halalpizza’s, halalfrikandellen en Turks brood. Overigens lijken ook moslims het aanbod niet te vertrouwen, meldden diverse Belgische media. Die vragen zich af of de producten wel echt halal zijn.

Reageer op dit artikel