nieuws

Walmart verkoopt wc-rol zonder karton

Buitenland

Walmart verkoopt wc-rol zonder karton

NEW YORK – Walmart gaat in de VS een kartonloze wc-rol van producent Kimberly-Clark verkopen.

Kimberly-Clark brengt volgende week de eerste wc-rol zonder karton op de markt. Het wordt geïntroduceerd bij een aantal winkels in de VS, waaronder Wal-Mart. Door nieuwe technologieën is het papier zo opgerold dat het zichzelf ondersteunt. Volgens het bedrijf zal het gat in het midden niet perfect rond zijn.

Afval

Wanner de test een succes is, wil het bedrijf ook in het buitenland gaan verkopen. Kimberly-Clark denkt de nieuwe rol ook afval en geld te besparen. De kartonnetjes van toiletrollen leveren in de VS jaarlijks een hoeveelheid afval van 72 miljoen kilo op. Dat is bij elkaar een lengte van ruim 1,6 miljoen kilometer, vergelijkbaar met een retourtje van de aarde naar de maan en dan twee keer. Kimberly- Clark is daarnaast bezig met de introductie van keukenpapier zonder karton.

Reageer op dit artikel