nieuws

Unilever wint ijszaak van Migros

Buitenland

Unilever wint ijszaak van Migros

GENEVE – De Zwitserse supermarktketen Migros moet zijn nieuwe huismerk voor luxe ijsproducten van een nieuwe naam voorzien. De naam Jane & Mary’s lijkt te veel op het Unilever-merk Ben & Jerry’s.

Dat is in Zwitserland besloten. De partijen hebben onderling afgesproken dat de al geproduceerde bekers met ijs nog mogen worden verkocht, maar dat de merknaam bij de volgende productieruns wordt aangepast. Welke naam Migros nu gaat gebruiken is nog niet bekendgemaakt. De naam Jane & Mary’s moet uiterlijk in januari 2011 definitief zijn verdwenen uit de supermarkten.


Onder huismerk

Migros lanceerde het nieuwe ijsassortiment onder huismerk afgelopen week. Unilever kwam direct in actie. De prijs van een beker Jane & Mary’s ligt aanzienlijk onder die van vergelijkbare producten van Ben & Jerry’s. Voor 450 milliliter J&M’s betalen consumenten 6,90 frank, tegen 9,90 frank voor 500 milliliter B&J’s.

Reageer op dit artikel