nieuws

Jumbo bouwt zijn derde efc in Bleiswijk

Branche & Bedrijf 2872

Jumbo bouwt zijn derde efc in Bleiswijk
Bron: Jumbo

BLEISWIJK – Supermarktketen Jumbo is begonnen met de voorbereidingen voor een derde e-fulfilmentcenter. Het efc komt in Bleiswijk, Zuid-Holland.

De keten uit Veghel heeft al efc’s in Den Bosch en Raalte. Met de nieuwe locatie, die begin 2021 operationeel moet zijn, wil Jumbo kunnen blijven inspelen op het veranderende winkelgedrag van consumenten.

Logistieke hub

Jumbo zal het center in Bleiswijk als logistieke hub inzetten, van waaruit klanten hun online bestelde boodschappen verkrijgen. De uitbreiding van het e-commercenetwerk zal naar verwachting ruim 1000 nieuwe banen opleveren.

‘Jumbo is in onlinemarkt een speler van formaat’

‘De markt voor online boodschappen blijft hard groeien’, zegt Jumbo-cfo Ton van Veen. ‘Jumbo is in deze markt al een speler van formaat en we willen blijven inspelen op de behoefte van onze klanten. Om dat doel te bereiken, hebben we afgelopen tijd aanpassingen doorgevoerd in onze online organisatie en het bezorgnetwerk. Zo hebben we onlangs nog in Utrecht onze vierde regionale bezorghub geopend, naast reeds bestaande bezorghubs in Den Bosch, Amsterdam en Middelburg. Met een efficiënte en schaalbare infrastructuur zorgen we voor een nóg sterker omnichannelaanbod voor onze klanten.’

Maximale capaciteit Den Bosch en Raalte

Het eerste efc van Jumbo is in 2014 geopend in Den Bosch. Door onvoldoende mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden, kwam een tweede efc erbij in Raalte in 2018. Jumbo verwacht nu dat Den Bosch en Raalte eind 2020 hun maximale capaciteit bereiken. De toevoeging van het efc in Bleiswijk is daarom belangrijk om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar het thuisbezorgen van boodschappen. In geografische zin draagt deze locatie bovendien bij aan een evenwichtige landelijke spreiding van het Jumbo-bezorgnetwerk, laat de keten weten.

Bleiswijk

Bleiswijk is in trek bij supermarktketens en andere foodbedrijven. Hoogvliet wil er in 2020 zijn nieuwe dc openen. HelloFresh is sinds de zomer van 2018 in Bleiswijk gevestigd. Ook voor Jumbo is de locatie niet onbekend. Al in 2011 koos de gele formule ervoor om zijn bloemen- en plantendisivie naar het terrein van FloraHolland Bleiswijk te verhuizen.

Reageer op dit artikel