nieuws

Omstreden Vomar Ter Aar opent 2 november

Branche & Bedrijf 7071

Omstreden Vomar Ter Aar opent 2 november

NIEUWKOOP – De omstreden Vomar in Ter Aar opent op zaterdag 2 november de deuren.

Dit meldt zanger en presentator Marco de Hollander op zijn twitteraccount. ‘Op zaterdag 2 november gaat hij open en hoe gaaf is het dat ik bij hun openingsfeest mag komen optreden. Om 14 uur is het partytime en kun je gratis mee genieten’, aldus De Hollander.

Gemeenteraad zag af van wijziging bestemmingsplan

Er is veel te doen geweest over de bouw van de 1800 vierkante meter grote winkel in Ter Aar. Afgelopen zomer zag de gemeenteraad van Nieuwkoop, waar Ter Aar onder valt, definitief af van een bestemmingsplanwijziging die de nieuwbouwplannen had moeten voorkomen. Daarmee kwam een eind aan een maandenlange strijd waarin gemeente en supermarktbedrijf tegenover elkaar stonden en waarin werd gedreigd met een schadeclaim van €3 miljoen.

Locatie was bestemd voor uitbreiding Intratuin

Vomar maakte in juni vorig jaar bekend een nieuwe supermarkt met een oppervlakte van 1800 vierkante meter te willen openen. Deze supermarkt zou moeten komen op een terrein achter de Intratuin, dat enkele jaren geleden is gekocht door Hoorne Vastgoed, een aan Vomar gelieerd bedrijf. De komst van de winkel was omstreden omdat deze buiten het centrum van de plaats komt. Volgens de gemeente was het besluit om detailhandel op die locatie mogelijk te maken nooit bedoeld voor een supermarkt, maar alleen om uitbreiding van de Intratuin mogelijk te maken.

Vomar zoekt nog leidinggevenden

Volgens een vacature is Vomar Ter Aar nog op zoek naar leidinggevenden voor het nieuwe filiaal. De winkel zoekt nog een teamleider die verantwoordelijk is voor een specifieke afdeling, ‘bijvoorbeeld kruidenierswaren, vers en/of kassa.’ Ook zoekt de winkel nog een afdelingsmanager die medeverantwoordelijk is voor de financiële, operationele, commerciële leiding, het personeelsmanagement en de klantgerichtheid binnen het filiaal.

Reageer op dit artikel