nieuws

Jan Linders Wageningen opent oktober 2020

Branche & Bedrijf 2327

Jan Linders Wageningen opent oktober 2020
21 februari 2018 Opening vernieuwde winkel Jan Linders in Gennep.

WAGENINGEN – Jan Linders opent zijn vestiging in Wageningen in oktober 2020.

Dat is in elk geval de planning van eigenaar Bricks 4 BV, schrijft de Gelderlander woensdag. ‘Het winterweer kan natuurlijk nog roet in het eten gooien.’ Bricks 4 is de belegger en projectontwikkelaar van wie Jan Linders het pand gaat huren.

Jan Linders boven rivieren

De eerste Jan Linders-supermarkt boven de rivieren komt op de hoek van de Geertjesweg en Nobelweg in de Gelderse stad. Hiervoor wordt in de komende periode het oude rouwcentrum gesloopt en bomen en struiken weggehaald. Vervolgens wil Bricks 4 in het eerste kwartaal van volgend jaar beginnen met de bouw.

Plannen, vergunningen en spoedprocedures

Het plan voor een nieuwe supermarkt op de Wageningse hoek is bijna 20 jaar oud, schrijft de Gelderse krant. Aanvankelijk was het de bedoeling van de toenmalige eigenaren van de C1000 (nu Spar) aan de Geertjesweg om uit te breiden met nieuwbouw aan de overkant. Deze kleine Spar zal na opening van Jan Linders sluiten. Ondanks dat protesteerden lokale winkeliers tegen de komst van de nieuwe winkel. Zo spande Jumbo-ondernemer George Verberne een spoedprocedure aan bij de Raad van State.

Het bestemmingsplan dat voor de nieuwbouw nodig is, is dit voorjaar goedgekeurd. De gemeente heeft inmiddels ook de omgevingsvergunning afgegeven.

Reageer op dit artikel