nieuws

Serie-overvaller blijft in voorarrest

Branche & Bedrijf 372

Serie-overvaller blijft in voorarrest
Foto: Shutterstock

DEN BOSCH – De 52-jarige man die vorig jaar onder meer supermarkten in Eindhoven teisterde met een serie overvallen blijft tot zijn berechting in voorarrest. De man heeft zich ook tijdens zijn detentie ernstig misdragen.

Dat meldt Eindhovens Dagblad. De man wordt in totaal beschuldigd van het plegen van 12 overvallen, zo bleek tijdens een zitting van de rechtbank in Den Bosch waarbij werd gepleit voor vrijlating uit voorarrest. Daar voelde de rechter echter niets voor.

Serie overvallen zorgde voor onrust in Eindhoven

De man zorgde vorig jaar voor crisis in Eindhoven en omgeving met een reeks overvallen, waarbij hij ook zijn slag sloeg bij supermarkten. Hij werd uiteindelijk na een uitgebreide undercover-operatie opgepakt. Omdat hij een rastapruik droeg tijdens zijn overvallen werd de man wel als de rasta-overvaller aangeduid.

Crimineel mishandelde in de gevangenis bewaakster

Aan zijn zaak zijn ook nieuwe aanklachten toegevoegd naar aanleiding van zijn detentie. Vorige maand mishandelde hij een bewaakster dusdanig dat het Openbaar Ministerie van een poging tot doodslag sprak. Na zijn overplaatsing een dag later misdroeg hij zich weer ernstig. Ook privé misdroeg de man zich, getuige de aanklacht. Hij overtrad het contactverbod met zijn ex en werd een keer gepakt met een balletjespistool.

Rechtbank buigt zich in december inhoudelijk over zaak

De zaken worden vermoedelijk in december inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Den Bosch.

Reageer op dit artikel