nieuws

AH: geen beeld van verschil prijs bon en schap

Branche & Bedrijf 5158

AH: geen beeld van verschil prijs bon en schap
Elektronische schaplabels bij het AH-filiaal Zandvoort.

ZAANDAM – Albert Heijn heeft geen exact beeld hoe vaak prijzen aan de kassa verschillen van de prijzen op de kaartjes bij de schappen. Dat laat AH aan het ANP weten na een steekproef van Omroep Brabant.

Uit de steekproef bleek dat een aantal producten op de kassabon duurder uitviel dan op schapkaartjes. De regio-omroep ontdekte bij een rondgang langs 11 filialen van AH dat bij zeven filialen de prijzen tussen schap en kassa soms verschilden. In totaal kwam van 36 producten de prijs bij de kassa niet overeenkwam met die op het prijskaartje. In het merendeel van die gevallen ging het om een hogere prijs, die van enkele centen kon oplopen tot €0,69 extra. Bij drie producten werd een lagere prijs gevonden.

‘Kaartjes te laat gewisseld’

Een woordvoerster van Albert Heijn legt uit dat het gaat om kaartjes bij de schappen die bij prijsveranderingen te laat zijn gewisseld. Personeel doet dit handmatig en daar kan in principe altijd een foutje in sluipen. ‘Het is slordig, maar het blijft mensenwerk’ zo klinkt het. ‘Maar mijn ervaring is dat het weinig voorkomt.’

Elektronische schaplabels wel correct

Albert Heijn is op dit moment bezig elektronische prijskaartjes in te voeren voor een aantal supermarkten. Die moeten ervoor zorgen dat er geen licht meer zit tussen kassa- en schapprijzen. Uit de steekproef van Omroep Brabant bleek ook dat dit werkt. Bij vestigingen van Albert Heijn op de Torenstraat in Helmond en de Helfheuvelpassage in Den Bosch, winkels met elektronische schaplabels,  verschilden de tussen schap en kassa niet.

Uitrol elektronische beprijzing

Nog dit jaar moeten 150 winkels met elektronische prijskaartjes van de circa 950 winkels zijn uitgerust. Prijzen aan de kassa zijn overigens leidend bij Albert Heijn. Toch kunnen klanten geld terugvragen als hun bon onaangename verrassingen bevat, laat de zegsvrouw weten. ‘Daar gaan we coulant mee om.’

 

Reageer op dit artikel