nieuws

Lidl-medewerkers overmeesteren overvaller

Branche & Bedrijf 1093

WEERT – Twee medewerkers van een Lidl in Weert hebben dinsdagochtend een overvaller overmeesterd die toe wilde slaan voordat de winkel open zou gaan. Daarbij raakte een van de medewerkers gewond.

Lidl-medewerkers overmeesteren overvaller
De Lidl aan de Ringbaan West in Weert. Foto: Google Streetview.

De overvaller, een met een muts gemaskerde man dwong net voor 6.00 uur een medewerker van de Lidl aan de  Ringbaan-West om de deur van de personeelsingang te openen en naar binnen te gaan. Een tweede medewerker verraste de overvaller. Gezamenlijk wisten de twee medewerkers de overvaller in bedwang te houden totdat de politie arriveerde die de man arresteerde, meldt de politie Limburg.

Medewerker geslagen

Tijdens de overval is een van de twee Lidl-medewerkers geslagen. Zijn verwondingen worden op de huisartsenpost onderzocht, aldus de politie. De politie meldt verder dat nog niet bekend is of de overvaller gewapend was. De politie roept eventuele getuigen op om zicht te melden.

Tweede overval in korte tijd

De overval op  de Lidl is de tweede in korte tijd op een Weertse supermarkt. Twee weken geleden was een filiaal van Aldi het slachtoffer van twee overvallers. Die bedreigden medewerkers met een wapen en gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De twee werden later dezelfde dag door de politie gepakt.

Reageer op dit artikel