nieuws

Jumbo onthaalt Dumoulin met TOMpouce

Branche & Bedrijf 4051

Jumbo onthaalt Dumoulin met TOMpouce
Foto: ANP

VEGHEL – De door supermarktketen Jumbo gesponsorde wielerploeg heeft naar verluid Tom Dumoulin voor de komende drie seizoenen vastgelegd. Jumbo viert de komst van de toprenner met een gebaksaanbieding.

Op dinsdag verkoopt Jumbo TOMpoucen en ander gebak in een gebaksdoos met 20 procent korting, zo schrijft de keten op zijn Facebook-pagina. ‘Wat fantastisch dat je naar Team Jumbo-Visma Cycling komt, Tom. En daarom aanstaande dinsdag 20 procent korting op Tompoucen.’ Daarbij wordt onder meer de hashtag #trotsesponsor gebruikt.

Contract met Sunweb afgekocht

Geruchten over een mogelijke overstap van Dumoulin speelden al enkele maanden. De wielrenner was echter nog gebonden aan een doorlopend contract bij zijn huidige team Sunweb. De Telegraaf schreef vanmorgen vroeg al dat de overstap naar Jumbo dichtbij was nadat Dumoulin overeenstemming had bereikt met Sunweb over zijn vertrek. In de loop van de ochtend volgde de officiële bevestiging van zijn komst naar Jumbo-Visma.

Jumbo bindt weer sporticoon aan merk

Screenshot: Distrifood

Voor Jumbo betekent dit dat het merk opnieuw een sporticoon aan zich verbindt. De keten heeft al een directe band met Formule 1-coureur Max Verstappen, is actief binnen voetbalclub PSV en heeft bij de wielerploeg al succesvolle renners als Steven Kruiswijk, Primoz Roglic, Robert Gesink, Mike Teunissen en Dylan Groenewegen.

Seizoen Dumoulin dit jaar matig

Dumoulin zou een driejarig contract hebben ondertekend bij de ploeg die ook door automatiseringsbedrijf Visma wordt gesponsord. Dumoulin won in 2017 de Ronde van Italië en eindigde een jaar later op de tweede plaats in zowel deze ronde als in de Tour de France. Ook werd hij wereldkampioen tijdrijden. Dit jaar werd zijn seizoen geruïneerd door een valpartij tijdens de Giro d’Italia. Het leverde hem een slepende knieblessure op, die hem nog altijd dwars zit. Het is nog onduidelijk of Dumoulin dit wielerjaar nog in actie komt.

Meer kapers op de kust voor Dumoulin

Jumbo-Visma was niet de enige ploeg met interesse in de Nederlandse topwielrenner. Ook Team Ineos (het voormalige Sky) en CCC-Giant zouden concrete belangstelling hebben gehad. Het nieuws over de komst van Dumoulin is door Jumbo-Visma nog niet bevestigd. Wel werd de Limburgse renner verwelkomt door fietssponsor Bianchi.

 

Reageer op dit artikel