nieuws

Beroep tegen afwijzing Jan Linders in Mook

Branche & Bedrijf 2639

Beroep tegen afwijzing Jan Linders in Mook
Archieffoto Jan Linders

MOOK EN MIDDELAAR – De gemeente Mook en Middelaar sluit zich aan bij hoger beroep dat de komst van supermarktketen Jan Linders naar Mook alsnog mogelijk moet maken. Eerder gaf de rechtbank in Roermond de lokale Plus gelijk in zijn protest tegen de komst van de nieuwe concurrent.

Ondernemer Wim Voet tekende bij de rechter met succes protest aan tegen het toekennen van een omgevingsvergunning aan de projectontwikkelaar die de nieuwe Jan Linders-supermarkt wil bouwen. Volgens Plus zijn er in de plannen van Jan Linders onvoldoende parkeerplaatsen voorzien, waardoor de omgevingsvergunning nooit verstrekt had mogen worden. Ondernemer Voet vond daarbij de rechtbank in Roermond aan zijn zijde.

Hoger beroep volgens gemeente logisch

Inmiddels is duidelijk dat de zaak daarmee niet eindigt. De gemeente en de projectontwikkelaar gaan in hoger beroep. Dat is volgens de gemeente logisch omdat het bestemmingsplan nu eenmaal de komst van een supermarkt op de hoek van de Prinses Beatrixstraat en de Rijksweg toestaat. ‘Als een ondernemer zich meldt, moet je meewerken’, zo wordt wethouder Geertjan Wienhoven geciteerd in dagblad De Gelderlander. ‘Het zou raar zijn als we dat niet deden. We moeten de ontwikkelaar steunen, anders gaat die procedures tegen ons voeren.’

Eerder onenigheid over komst van discounter

Jan Linders is niet de eerste keten die onderdeel is van een supermarktruzie in het dorp. Plus-ondernemer Voet ging eerder al de strijd aan tegen de komst van een discounter. Die plannen gingen niet door, vanwege welstandsregels voor het ontwerp van het gebouw. Mook wilde niet de uitstraling accepteren die Aldi of Lidl wenste.

 

Reageer op dit artikel