nieuws

AH Janssen neemt plek Jan Linders in

Branche & Bedrijf 5577

AH Janssen neemt plek Jan Linders in
Het voormalige pand van Jan Linders. Foto: Google Streetview

BOXMEER – Albert Heijn Boxmeer van franchisenemer Jacco Janssen verhuist naar een locatie waar vroeger een filiaal van Jan Linders was gevestigd.

De nieuwe winkel van Jacco Janssen komt aan de Koorstraat in Boxmeer, waar Jan Linders tot juli vorig jaar een filiaal uitbaatte. Die winkel verhuisde op zijn beurt naar een groter voormalig Emté-pand in de directe nabijheid. Een locatie die overigens al aan Jan Linders was verkocht, voor de overname van Emté door Jumbo/Coop plaatsvond. De verhuizing van de AH staat, na een flinke verbouwing, gepland voor eind 2020.

Verdubbeling van winkelmeters

AH-franchiser Janssen heeft grootse plannen met de locatie. Het voormalige Jan Linders-filiaal had een oppervlakte van 1360 vierkante meter. Janssen krijgt echter de gehele benedenverdieping in het complex tot zijn beschikking, onder meer door een vertrekkende bloemist. Hij kan daardoor flink uitbreiden, schrijft De Gelderlander. Hij zegt in de krant dat de winkel twee keer zo groot wordt als zijn huidige AH, die 1300 vierkant meter telt. Die extra meters zijn volgens hem broodnodig. ‘Straks kunnen we onze klanten het volledige assortiment van Albert Heijn bieden.’

Echt Vers-concept

De winkel wordt volgens het Echt Vers-concept ingevuld. Met een grotere groenteafdeling met dry misting en digitale schermen met informatie en aanbiedingen. Ook zegt Janssen meer lokaal assortiment aan te gaan bieden en worden verse maaltijden in de winkel bereid. ‘En we gaan zelf grillen in de winkel, kippen en zo’, zegt hij in de krant.

Janssen al jaren bezig met plannen

Janssen is al jaren bezig met een grotere locatie. Maart 2015 kreeg hij ondanks heftig verzet van concurrenten toestemming van de gemeente om een supermarkt met sporthal te bouwen in het centrum van de plaats. Iets meer dan een jaar later bleken die plannen niet haalbaar. Onder meer om financiële redenen.

Dit goedkoper

De huidige oplossing pakt volgens Janssen goedkoper uit omdat het een bestaand pand betreft, dat wel flink moet worden verbouwd. Voor het pand dat hij verlaat, gaat hij op zoek naar een nieuwe huurder. Daarvoor zouden volgens hem meerdere gegadigden zijn,  waaronder Action.

Goede parkeergelegenheid

De nieuwe AH van Janssen opent naar zijn verwachting eind 2020. Rondom de winkel dient de gemeente nog een flinke klus te klaren. Zo wordt onder het parkeerterrein een grote waterberging aangelegd die moet voorkomen dat dit deel van Boxmeer met extreme regenbuien onder water komt te staan, zoals in juni 2016 gebeurde. Het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid van 109 naar 137 en krijgt een blauwe zone om langparkeren te voorkomen. Onder het complex ligt bovendien een parkeergarage waarvan de ingang wordt verplaatst.

 

Reageer op dit artikel