nieuws

Susan Pieterse directeur Jumbo Food College

Branche & Bedrijf 6461

Susan Pieterse directeur Jumbo Food College
Frits van Eerd en Colette Cloosterman bij opening van het Jumbo Food College. Fotograaf: Van Assendelft Fotografie

VEGHEL – Susan Pieterse wordt directeur van het Jumbo Food College. Pieterse is Britse en expert in verse en ultraverse foodconcepten.

Jumbo opende zijn Food College in maart van dit jaar. Het gaat om een kennis-, ontwikkel- en opleidingscentrum van Jumbo en La Place. Binnen dit geheel worden zowel recepturen ontwikkeld, producten getest en klaargemaakt voor uitrol naar de verschillende formats. Ook worden foodspecialisten opgeleid voor zowel Jumbo als La Place. Verder heeft onlinereceptenplatform Smulweb een rol binnen dit concept. Het centrum maakt deel uit van de Noordkade in Veghel, waar ook een Foodmarkt van Jumbo zit.

Marks & Spencer

Pieterse is, anders dan haar naam suggereert, Brits. Zij werkte ruim 15 jaar voor Marks & Spencer als ‘food product selector’. Ook is zij bekend als uitvinder van de Cookbox, een kartonnen doos die geschikt is om producten te bereiden in professionele ovens, zoals in catering en luchtvaart. Al in 1997 richtte zij haar eigen onderneming op, FBDC.

Klanten zijn Spar en Pepsico

FDBC profileert zich als een foodresearch- en developmentafdeling waar derden een beroep op kunnen doen. Ook werken FBDC-managers op interimbasis voor bestaande foodbedrijven. Klanten van FDBC zijn onder andere Spar, Pepsico, Mondelez en gemaksketen Marks & Spencer. Pieterse gaat rapporteren aan Frank Wubben, managing director van La Place.

 

Reageer op dit artikel