nieuws

Maximale straf gewelddadige Aldi-overvaller

Branche & Bedrijf 922

Maximale straf gewelddadige Aldi-overvaller

ALMELO – De hoofddader van een gewelddadige overvaller van een Aldi-supermarkt in Enschede is door de rechtbank in Almelo tot de maximale celstraf van zestien jaar veroordeeld. Hij en zijn mede-daders hadden nog meer op hun kerfstok.

De overvallen trokken de aandacht omdat deze met grof geweld werden gepleegd. Slachtoffers kregen niet alleen wapens op het hoofd gezet, maar werden ook ernstig mishandeld. In totaal werden er drie mannen veroordeeld, een vierde man werd vrijgesproken. Van hem was weliswaar een vingerafdruk gevonden op de tape die was gebruikt, maar dat was volgens de rechter onvoldoende bewijs.

Maximale straf uitgedeeld

Een 23-jarige man uit Enschede werd veroordeeld tot de hoogste straf, zestien jaar cel voor gewapende overvallen op twee woningen, een supermarkt en een tankstation. Twee medeverdachten van 21 en 22 jaar oud kregen drie en vijf jaar. Zestien jaar is de maximale celstraf die de rechter voor dit soort feiten kan opleggen. Ondanks al het gebruikte geweld maakten de misdadigers weinig geld buit.

Hoogbejaarde vrouw krijgt pistool tegen hoofd

Bij de woningovervallen – in Ambt Delden (november 2015) en Overdinkel (maart 2016) – waren de slachtoffers kwetsbare bejaarden, die de mannen bewust hadden geselecteerd. Een hoogbejaarde vrouw kreeg een pistool tegen haar hoofd gezet, een ander slachtoffer is mishandeld met een koevoet.

Aldi Enschede in januari 2015 overvallen

De overval op het tankstation vond plaats in het Duitse Altstätte, in september 2016, de overval op de Aldi-supermarkt In Enschede, in januari 2015. De daders dreigden daarbij met een pistool en een mes en tapeten medewerkers vast.

Reageer op dit artikel