nieuws

Jan Ferwerda commissaris bij Detailresult

Branche & Bedrijf 2645

Jan Ferwerda commissaris bij Detailresult

VELSEN-NOORD – Oud-Plus-directeur Jan Ferwerda is benoemd in de raad van commissarissen van Detailresult. Hij volgt in die rol Dirk Anbeek op.

Laatstgenoemde is volgens het persbericht van Detailresult op eigen verzoek op 22 mei afgetreden. Ferwerda is op 3 juni al toegetreden tot het toezichthoudende orgaan van het bedrijf achter de formules Dirk van den Broek en Dekamarkt. Ferwerda was tot 2013 enkele jaren de hoogste baas bij Plus-supermarkten. In april 2013 werd bekend dat hij het bedrijf verliet vanwege een verschil van inzicht met de raad van commissarissen over de te volgen groeistrategie voor Plus.

Ferwerda topman Technische Unie

Ferwerda is op dit moment topman bij Technische Unie, een technische groothandel voor installateurs. Voor zijn periode bij Plus was hij als hoogste baas werkzaam bij woonformule Leen Bakker en vervulde hij directie- en managementfuncties bij Vendex KBB en Akzo Nobel. Ferwerda is 57 jaar.

Detailresult krijgt ook nieuwe topman

Het betreft de tweede benoeming bij Detailresult in korte tijd. Eerder deze maand werd Albert Voogd al aangekondigd als nieuwe topman. Die functie was al meer dan een jaar vacant na het vertrek van John Kruijssen naar Beter Bed. Voogd is op dit moment nog werkzaam in Zuid-Afrika, maar treedt op 1 oktober aan in zijn nieuwe functie bij Detailresult.

Reageer op dit artikel