nieuws

Alphen zegt ‘nee’ tegen komst bio-supermarkt

Branche & Bedrijf 1531

Alphen zegt ‘nee’ tegen komst bio-supermarkt
Foto: Shutterstock

ALPHEN AAN DEN RIJN – De gemeente Alphen aan den Rijn ziet niets in plannen voor de opening van een biologische supermarkt in het centrum van de plaats. Dat past niet in het algemene beleid rond het aantal supermarkten in de plaats.

Dat meldt de lokale editie van AD. Afgelopen week werd bekend dat het voormalige pand van V&D in het centrum van Alphen aan den Rijn een nieuwe invulling krijgt met drie of vier winkels en horeca op de benedenvloer en 24 appartementen daarboven. Daarop kwam de lokale vastgoedontwikkelaar John Vermeer met het idee daar ruimte te maken voor een biologische supermarkt. Dat winkeltype ontbreekt op dit moment nog in het stadshart van Alphen aan den Rijn.

Geen uitzondering voor bio-supermarkt

De gemeente zette echter eerder al de rem op het aantal supermarkten in de stad en is niet van plan een uitzondering te maken voor een biologische variant, zo citeert de krant een woordvoerder. ‘Het aantal vierkante meters winkelruimte in het stadshart is de laatste jaren fors verminderd en daarom is er geen directe behoefte aan ruimte voor toevoeging van supermarkten’, laat de gemeente weten.

Reageer op dit artikel