nieuws

Update: jongens gepakt voor bommelding AH

Branche & Bedrijf 1821

Update: jongens gepakt voor bommelding AH
De AH werd geblokkeerd door twee politieauto's. Foto: Bert Jansen

EINDHOVEN – De politie heeft vrijdagochtend twee jongens van 12 en 13 jaar aangehouden voor een dreigtelefoontje waardoor donderdagavond de AH XL in het Eindhovense Woensel werd ontruimd. In het telefoontje werd gedreigd met een bloedbad in de winkel.

Volgens een woordvoerder van de politie leidde speurwerk naar het gebruikte telefoonnummer en het jonge duo. De twee Eindhovense jongens zitten vast en worden verhoord. De politie wil vooral weten wat hun motief was. Ook hun ouders zijn geïnformeerd. Een jeugdofficier van justitie zal bepalen of de tieners worden vervolgd of dat een alternatieve straf op zijn plaats is.

Ontruiming na dreigtelefoontje

Het AH-filiaal werd rond 20.30 uur ontruimd nadat er bij de winkel volgens de politie serieus te nemen dreigtelefoontje was binnengekomen. De politie wilde echter niets zeggen over de aard van de bedreiging, schrijft het Eindhovens Dagblad. De politie meldt het telefoontje in een tweet, ook daar wordt niets over de aard van de bedreiging gezegd. Volgens het Eindhovens Dagblad is er mogelijk gedreigd met een bloedbad.

Uit voorzorg ontruimd

De supermarkt werd uit voorzorg ontruimd. De politie wilde volgens een woordvoerder ‘gezien de tijdgeest’, geen risico nemen. Ook stonden er uit voorzorg agenten bij de ingang van de winkel opgesteld. Klanten in de winkel moesten hun karretje achterlaten en de winkel verlaten. Medewerkers zijn in de omgeving opgevangen. Een deel ging naar huis, een ander deel keerde later terug naar de winkel. Wat ze daar gedaan hebben, mochten ze niet zeggen, aldus het ED. De schrik zat er wel in, zei een van hen. ‘Geschrokken? Ja natuurlijk zijn we geschrokken.’

Kogelwerende vesten

Het pand werd geblokkeerd door twee politieauto’s en agenten met kogelwerende vesten. Ook werd een deel van het parkeerterrein afgezet. In de winkel werd onderzoek gedaan. Waarnaar bleef onduidelijk. Een politieagent ter plaatse benadrukte dat er geen overval had plaatsgevonden en ook was er geen sprake van een bommelding. Rond 23.00 uur vertrok de politie, blijkt uit een tweet van Politie Oost-Brabant.

Jumbo wel open

Klanten die onverrichterzake naar de AH XL kwamen om boodschappen te doen, dachten dat er een overval had plaatsgevonden. Niet vreemd, omdat de nabijgelegen Jumbo, die niet was gesloten, onlangs nog het doelwit was van overvallers.

Reageer op dit artikel