nieuws

Toch geen nieuwe Poiesz in centrum Emmeloord

Branche & Bedrijf 1470

Toch geen nieuwe Poiesz in centrum Emmeloord

EMMELOORD – Supermarktketen Poiesz ziet af van de bouw van een nieuwe supermarkt in het centrum van Emmeloord.

De koers is helemaal gericht op het vergroten en vernieuwen van de supermarkt in de wijk De Zuidert, schrijft de Stentor. Die Poiesz-vestiging heeft volgens de buurtbewoners een belangrijke functie in de buurt en mag daarom niet verdwijnen. Jellien Posthuma van Poiesz: ‘Soms moet je nu eenmaal je plannen aanpassen. We zijn geen andere koers gaan varen.’ Tot voor kort was Poiesz nog volop in de race voor de bouw van een nieuwe winkel aan de Deel. Voor de nieuwe opening zouden twee winkels, waaronder die in De Zuidert sluiten. Dit leverde veel negatieve reacties op van buurtbewoners.

Poiesz niet naar Kettingplein

Aan een nieuwe supermarkt aan het Kettingplein denkt de keten uit Noord-Nederland niet. ‘Het wordt daar zo’n gribus met als die supermarkten’, zegt Posthuma. ‘Daarin hebben wij geen trek.’ Ze wijst volgens de Stentor op Jumbo, die al aan het Kettingplein zit, en de ideeën van Aldi om naar het centrum te gaan.

Boos op gemeente

In mei 2017 liepen de emoties nog hoog op bij algemeen directeur Piet Smit van Poiesz, toen de gemeente Noordoostpolder in het plan voor herontwikkeling van het centrum van Emmeloord geen ruimte zag voor een supermarkt aan de Deel. Hij vond dit ‘onbegrijpelijk’ en een ‘verkeerd besluit’ van de gemeente.

Reageer op dit artikel