nieuws

Pizza-dieven dreigen met mes in Poiesz

Branche & Bedrijf 1532

Pizza-dieven dreigen met mes in Poiesz
Foto: Shutterstock

LEEUWARDEN – Twee jongens hebben maandagmiddag onder bedreiging van een mes vier pizza’s gestolen bij de Poiesz-supermarkt aan de Oostersingel in Leeuwarden.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Volgens de krant dreigden de jongens met het mes tijdens de beroving. Het winkelpersoneel greep in en hield een van de  jongens staande. Hij mag vijf jaar de winkel niet meer in en is opgepakt. De andere verdachte is nog niet gevonden.

Helft wordt opgepakt

Al eerder schreef Distrifood dat ongeveer de helft van de overvallers van supermarkten uiteindelijk wordt opgepakt. In 2018 waren dat er van januari tot en met november waren 91, vorig jaar waren het er in dezelfde periode 76.

Jonge gasten gaan amateuristisch te werk

De overvalcoördinator van de politie in december vorig jaar tegenover het AD: ‘Vooral de opleving van de hit-and-runovervallen baart ons zorgen, zeker de laatste maanden zijn er relatief veel overvallen op supermarkten. Die worden het vaakst gepleegd door jonge gasten die amateuristisch te werk gaan. Opvallend is dat daders vaker verwarde personen zijn die acuut geld nodig hebben en vervolgens met een wapen een supermarkt binnenlopen’.

Reageer op dit artikel