nieuws

Belg Van de Walle in top Aldi-Nord

Branche & Bedrijf 2059

Belg Van de Walle in top Aldi-Nord

ESSEN – Hendrik Van de Walle (60) treedt op 1 maart toe tot de raad van bestuur van Aldi-Nord. Het is de eerste maal dat een Belg doorstoot tot de top van de Duitse discounter.

Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws in zijn papieren editie. Volgens de krant werkt Hendrik Van de Walle al 35 jaar voor Aldi België. ‘Maar welke functies hij de voorbije jaren allemaal heeft ingevuld, blijft onduidelijk. Discretie is heilig bij de discounter.’

Aldi België succesvolle dochter

De krant schrijft de promotie toe aan het succes van Aldi bij de zuiderburen. ‘De discounter heeft de voorbije jaren gestaag zijn marktaandeel in ons land uitgebouwd. En in maart vorig jaar lanceerde Aldi België, dat 455 verkooppunten heeft, nog een grondige moderniseringsoperatie. Bedoeling is om alle winkels volledig te vernieuwen en het assortiment aan te passen. Een operatie van ruim 350 miljoen euro. (…..) Aldi België is momenteel het best presterend onderdeel van Aldi-Nord, het Duitse deel was in 2018 zelfs verlieslatend.

Onrustig in de Aldi-top

Het is onrustig in de top van Aldi Nord. Vorig jaar september vertrok de hoogste baas van Aldi Nord, Marc Heussinger. Hij deed dit op eigen verzoek. Het vertrek wam onverwachts, in 2017 verlengde hij zijn contract nog met vijf jaar. Ook was er een stammenstrijd binnen de familie Albrecht.

 

Reageer op dit artikel