Tieners gepakt voor overval Coop Ridderkerk

Tieners gepakt voor overval Coop Ridderkerk
Foto: Politie

RIDDERKERK - De politie heeft jongens van vijftien en zestien jaar opgepakt in de zaak rond de gewelddadige overval op de Coop in Ridderkerk waar de bedrijfsleider werd neergestoken.

De twee jongens worden ervan verdacht afgelopen zaterdag een poging te hebben gedaan de Coop aan het Vlietplein in Ridderkerk te overvallen. Ze maken volgens de politie deel uit van een groep van acht jongeren in de leeftijd tussen 14 en 17 jaar, die van een reeks misdrijven worden verdacht. Alle acht zijn opgepakt.

Groep heeft veel meer op kerfstok

De afgelopen maanden zou de groep zich schuldig hebben gemaakt aan twee inbraken in woningen, drie straatroven en een aantal bedreigingen en mishandelingen. De groep zou deze daden in wisselende samenstellingen hebben gepleegd. Afgelopen zaterdag zouden dus twee leden uit deze groep hun slag hebben willen slaan in de lokale Coop.

Bedrijfsleider inmiddels ontwaakt uit coma

Daarbij ontstond een worsteling met personeel en klanten waarbij de bedrijfsleider uiteindelijk met een koksmes in de borst werd gestoken. Dit zorgde ervoor dat de bedrijfsleider in kritieke toestand met spoed moest worden geopereerd en in een kunstmatig coma moest worden gehouden. Daaruit is hij inmiddels ontwaakt.

Zaak kwam aan de orde in Opsporing Verzocht

Een andere klant werd in zijn buik geschopt, waarna de overvallers er vandoor gingen. Dinsdagavond kwam de overval aan de orde bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Dit leverde zo'n zestig tips op. De groep verdachten werd dinsdag opgepakt door de politie en wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die moet besluiten of ze langer in voorarrest moeten blijven.

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.