nieuws

Picnic breidt uit in Amsterdam en naar Alkmaar

Branche & Bedrijf 3463

Picnic breidt uit in Amsterdam en naar Alkmaar
Foto: Distrifood

AMSTERDAM – Online supermarkt Picnic heeft weer twee nieuwe marktgebieden bekendgemaakt. De start-up breidt zijn activiteiten fors verder uit in Amsterdam en gaat voor het eerst van start in Alkmaar.

Dat laat de onderneming in een persbericht weten. In Amsterdam wordt het bezorggebied half februari uitgebreid naar Amsterdam-Noord en het deel van Amsterdam-Zuid waar het bedrijf nog geen boodschappen bezorgde. ‘Op de grachtengordel na, kan heel Amsterdam dan bij ons bestellen’, laat mede-oprichter Michiel Muller van de online supermarkt weten.

Twee nieuwe hubs voor Picnic

Het bedrijf meldt dat aan het eind van vorig jaar 35.486 huishoudens gebruik maakten van Picnic. ‘Dat is 8 procent van de huishoudens’, aldus de websuper.  Het bedrijf wil nog flink verder gaan groeien en gaat daarom in Amsterdam extra wagentjes inzetten om zo meer klanten vanaf de wachtlijst in te laten stromen. Voor de levering in Amsterdam Noord en Zuid heeft de websuper twee nieuwe hubs ingericht. Vanuit de hub aan Barndegat 10 in Zaandam gaan de runners de boodschappen in Noord bezorgen en de huishoudens in Amsterdam Zuid worden vanuit een hub aan de Johan Huizingalaan 761 beleverd.

Alkmaar derde plaats in Noord-Holland

Picnic voegt ook een derde plaats toe aan het netwerk in Noord-Holland. Begin volgende maand gaan de wagentjes van de websupermarkt ook rijden in Alkmaar. Naast Amsterdam is Hoofddorp de derde plek in de provincie waar het bedrijf actief is. Muller: ‘We hebben het afgelopen jaar ons bezorggebied in Amsterdam stapje voor stapje uitgebreid. Daardoor merk je dat we ook in Noord-Holland steeds meer bekendheid krijgen en steeds vaker verzoeken van Alkmaarders ontvangen om ook in hun stad van start te gaan.’

Vijftigduizend nieuwe huishoudens in marktgebied

Picnic gaat begin februari voor het eerst de weg op om met 8 elektrische bezorgwagentjes en 25 bezorgers de boodschappen af te leveren bij de Alkmaarders. Eind van het jaar moeten deze aantallen al zijn gegroeid naar 20 bezorgwagentjes en 60 bezorgers. De Alkmaarse huishoudens worden beleverd vanuit een hub aan de Robbenkoog 27. In totaal gaat het om ruim 50.000 nieuwe huishoudens die van de diensten van de online supermarkt gebruik kunnen maken. De websupermarkt is nog op zoek naar een lokale kaasboer als toeleverancier.

Reageer op dit artikel