nieuws

Eis cel Jumbo-caissière voor hulp bij overval

Branche & Bedrijf 889

Eis cel Jumbo-caissière voor hulp bij overval
Foto: Shutterstock

DEN BOSCH – De officier van justitie in De Bosch heeft twee jaar celstraf geëist tegen een 19-jarige vrouw die als caissière van een Jumbo in Eindhoven. Ze zou overvallers actief hebben geholpen bij het beroven van de supermarkt.

Het betreft een overval op de Jumbo aan het Nederlandplein in Eindhoven in juli 2017. Twee overvallers drongen toen de winkel binnen, bedreigden de vrouw met een mes en namen geld mee uit de kassa. Daarna liep de vrouw, op dat moment de leidinggevende in het kassateam, met de overvallers naar de kluis. Haar gedragingen daarbij waren dusdanig verdacht dat ze nu voor de rechter staat wegens medeplichtigheid, zo meldt Eindhovens Dagblad. De twee overvallers maakten bijna €15.000 buit en werden nooit gepakt.

Vrouw bracht overvallers geld na

Het gedrag van de vrouw wekte wantrouwen op toen ze leek een van de overvallers aan de arm de juiste kant op te leiden. Ook waren twee deuren die op slot moesten zijn open en stond de kluisdeur van de supermarkt open. De vrouw ging bovendien een nieuwe tas halen toen de tas met geld scheurde en ging zelfs achter de overvallers aan om ze geld te geven dat bij de servicebalie lag. Tegenover een politie-infiltrante zou ze op de luchtplaats van het politiebureau informatie hebben gegeven over de daders.

Caissière ontkent iedere betrokkenheid

De vrouw ontkent iedere betrokkenheid bij de overval. Haar advocate betoogde dat de vrouw weliswaar vreemd handelde, maar dat dit gebeurde onder de stress van de overval. Daarnaast zou ze nog getraumatiseerd zijn geweest omdat een achterneef enkele maanden eerder in Spanje was doodgestoken. De advocate bepleitte vrijspraak voor haar cliënte.

Reageer op dit artikel