nieuws

Coop Maastricht moet direct stoppen met bouw

Branche & Bedrijf 4223

Coop Maastricht moet direct stoppen met bouw

MAASTRICHT – Supermarktketen Coop moet per direct stoppen met de bouw van een supermarkt in de Maastrichtse wijk Jekerkwartier.

De rechter heeft dat woensdag in een kort geding bepaald, schrijft De Limburger. Coop wil op 19 februari openen in Maastricht, maar zo’n dertig omwonenden hebben daar een stokje voor gestoken. Uit angst voor overlast en concurrentie voor de speciaalzaken in de buurt, spanden ze een rechtszaak aan om de vergunning op te schorten. In de bodemprocedure die de buurtbewoners hebben aangespannen, wordt later dit jaar uitspraak gedaan.

Coop kreeg vergunning van Maastricht

Coop ontving in juli vorig jaar van de gemeente Maastricht de vergunningen om een supermarkt te openen in de Sint Pieterstraat. Het pand van zo’n 800 vierkante meter werd eerder gebruikt door een keukenstudio. Het zou om de eerste Coop-supermarkt in Maastricht gaan. In het Jekerkwartier, waar de nieuwe winkel moet komen, is nu enkel een formuleloze supermarkt te vinden, blijkt uit gegevens van Distrifood Dynamics. Die winkel heeft een verzorgingsgebied van 7453 huishoudens. Het gaat voor bijna de helft (47%) om jonge alleenstaanden.

Reageer op dit artikel