nieuws

Ten Have mag winkel Didam niet verhuizen

Branche & Bedrijf 1792

Ten Have mag winkel Didam niet verhuizen

DIDAM – Albert Heijn-franchiser Ton ten Have mag zijn winkel in Didam niet verhuizen naar een nieuwe locatie. Dat heeft de rechtbank in Zutphen besloten nadat Ten Have een kort geding had aangespannen.

Ten Have had een kort geding aangespannen om met zijn plaatselijke Albert Heijn-vestiging alsnog opgenomen te worden in het nieuwe centrumplan van de Gelderse plaats. Dat meldt Omroep Gelderland.

Ten Have eiste stopzetting verkoop

De multifranchiser van Albert Heijn eiste dat de gemeente Montferland (waar Didam onder valt) de verkoop van een stuk grond aan de Raadhuisstraat zou stopzetten. Vastgoedontwikkelaar Groenstaete en de gemeente hadden een deal gesloten over deze verkoop. Ten Have betoogde dat hij geen eerlijke kans had gehad om mee te dingen naar de centrale plek in het centrum.

‘Groenstaete als enige geschikt’

Ton ten Have had volgens de regionale omroep al in 2016 te kennen gegeven dat hij zijn winkel aan de Leliestraat wilde verplaatsen naar het centrum. De rechtbank is echter van mening dat de ondernemer zonder ‘deugdelijke verklaring’ geen actie heeft ondernomen om tot verplaatsing over te gaan. ‘Groenstaete heeft een situatie gecreëerd waarin zij als enige geschikt blijkt om het betreffende deel van het Masterplan uit te voeren’, citeert de omroep de rechtbank. Onbekend is of Ten Have in beroep gaat tegen de uitspraak. In de tussentijd mogen de gemeente en Groenstaete in ieder geval een koopovereenkomst sluiten.

Didam heeft vier supermarkten

Groenstaete wil op de nieuwe locatie supermarkten Aldi en Coop huisvesten, die nu elders in Didam zijn gevestigd. Het dorp heeft in totaal vier supermarkten. Behalve de genoemde winkels zit aan de rand van het centrum ook een vestiging van Nettorama.

Reageer op dit artikel