nieuws

SuperBuddy in gesprek met Superunie-leden

Branche & Bedrijf 2328

SuperBuddy in gesprek met Superunie-leden

ROTTERDAM – Personal shopper en bezorgservice SuperBuddy is in gesprek met diverse supermarktformules om boodschappen te gaan bezorgen in onder meer Rotterdam.

Het betreft volgens medeoprichter Laurens van Geffen een aantal Superunie-leden en een andere keten. ‘We zijn met diverse retailers in gesprek die met ons live willen gaan. Begin volgend jaar kan ik daar meer over zeggen. We hebben nu de vrijheid om SuperBuddy verder uit te rollen in Rotterdam.’

In gat duiken na Rappie-stop

De supermarkten waarmee hij praat, willen volgens hem in het gat duiken dat viel toen bezorgservice Rappie van AH enkele weken geleden stopte. SuperBuddy, dat de dienst voor AH verzorgde, heeft de handen vrij sinds die pilot ten einde liep. SuperBuddy bezorgde exclusief boodschappen van de marktleider en niet van andere supermarkten, zoals wel in Utrecht en Zwolle gebeurt. De dienst, waarbij een buddy de boodschappen voor een klant doet en desgewenst binnen 2 uur bezorgt, gaat overigens gewoon door. ‘Maar nu gewoon als SuperBuddy’, aldus Van Geffen.

‘Open platform voor alle retailers’

Om voor meer supermarkten de boodschappen te bezorgen, past volgens hem ook beter bij SuperBuddy. ‘We willen graag een open platform zijn voor alle retailers, ook voor de bakker en de slager op de hoek en ook voor non-foodwinkels.’ Klanten hebben volgens hem ook behoefte aan meerdere retailers. ‘De meeste klanten kopen gewoonlijk ook bij twee tot drie winkels.’

Lees meer op pagina 8 van Distrifood 50, 2018:

SuperBuddy verrast over uitspraken Wouter Kolk

Reageer op dit artikel