nieuws

Personeel AH Van Noort niet meer betaald

Branche & Bedrijf 11272

Personeel AH Van Noort niet meer betaald
AH Van Noort

BERGHEM – Een deel van het personeel van Albert Heijn Van Noort in Berghem krijgt geen salaris meer uitbetaald. Dit is het gevolg van het conflict tussen franchisenemer Gerrit van Noort en Albert Heijn.

Dat meldt Brabants Dagblad. Volgens de krant wordt de situatie in de winkel steeds ‘schrijnender’. In ieder geval dertien van de ongeveer tachtig medewerkers van de winkel hebben hun loon over de maand november nog niet uitbetaald gekregen. Daarbij gaat het om een groep vaste krachten. De parttimers zouden hun salaris wel hebben ontvangen.

Conflict ontstond in oktober

In oktober werd bekend dat Albert Heijn en Gerrit van Noort wederom in conflict met elkaar waren geraakt. Daarom worden nu al bijna twee maanden geen nieuwe producten meer geleverd aan de winkel. Aanvankelijk alleen kw, later werden ook de versleveringen gestopt. De winkel is sindsdien wel continu open gebleven, al zijn de openingstijden wat ingekrompen.

Nog geen uitspraak

In november stonden beide partijen tegenover elkaar voor de rechter in Haarlem. Daarbij eiste de franchiser een schadevergoeding van Albert Heijn, terwijl AH eist dat Van Noort betalingsverplichtingen nakomt. De ondernemer ging niet akkoord met een schikkingsvoorstel. Onbekend is wanneer er een uitspraak volgt in de zaak.

Vorig jaar ook al conflict

September vorig jaar spande Van Noort ook een kort geding aan en schikten de partijen. Daarna werden de vestigingen van Van Noort in Berghem en Leiden weer bevoorraad. Zijn AH in Leiden werd als onderdeel van de schikking uiteindelijk overgedragen aan de formule.

Reageer op dit artikel