nieuws

Omzetgroei supermarkten in oktober

Branche & Bedrijf 1072

Omzetgroei supermarkten in oktober
Foto: Shutterstock

VOORBURG – Supermarkten hebben in oktober 2,9 meer omgezet dan in oktober 2017. Dat meldt het CBS.

De totale detailhandel heeft in oktober 3,3 procent meer omgezet. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in oktober. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,2 procent hoger dan in oktober 2017.

Foodsector en speciaalzaken

In de foodsector groeide de omzet met bijna 3 procent. De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in oktober 2,7 procent meer omgezet dan in oktober 2017. Het verkoopvolume groeide met 1,7 procent. De omzetstijging van de supermarkten was groter dan die van de speciaalzaken (1,3 procent).

Online omzet

De online omzet was in oktober ruim 14 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben bijna 7 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met bijna 28 procent.

Reageer op dit artikel