nieuws

Justitie eist twee jaar voor ramkraak Coop

Branche & Bedrijf 670

WORMERVEER/HAARLEM – Justitie eist twee jaar cel tegen twee Amsterdammers die worden verdacht van een ramkraak op het filiaal van Coop in Wormerveer.

Justitie eist twee jaar voor ramkraak Coop

Bij de ramkraak op het filiaal van Coop 20 maart van dit jaar is circa €20.000 buitgemaakt. Buiten de eis van twee jaar celstraf maakt justitie er een zaak van om de buit terug te krijgen, meldt het Noord-Hollands dagblad.

Medewerkers bedreigd

De twee Amsterdammers reden op 20 maart dit jaar vlak voor openingstijd met een auto dwars door de pui van de Coop. De gevel raakte daarbij zwaar beschadigd. Eenmaal binnen bedreigden ze de aanwezige medewerkers en gingen er vervolgens te voet vandoor. De politie begon een klopjacht waarbij een helikopter werd ingezet. Ook werd er tevergeefs een Burgernetmelding met het signalement van de daders uitgedaan, de politie wist op dat moment de daders niet te vinden.

September opgepakt

De twee mannen, 26 en 29 jaar oud, werden uiteindelijk op 5 september na uitgebreid onderzoek opgepakt, meldde de politie destijds op zijn website.

Reageer op dit artikel