nieuws

Jiskoot in raad van commissarissen Hema

Branche & Bedrijf 1476

Jiskoot in raad van commissarissen Hema
Bron: ANPfoto

AMSTERDAM – Voormalig ABN Amro-bankier Wilco Jiskoot is benoemd tot president-commissaris van Hema. Jiskoot functioneert ook als commissaris bij supermarktketen Jumbo.

Hema werd enkele maanden geleden overgenomen door investeerder Marcel Boekhoorn, die zelf ook toetreedt tot de RvC. De warenhuisketen verwacht de raad aankomend jaar met nog drie leden uit te breiden. Met strategische plannen wil Hema de onderneming de komende jaren verder laten groeien en de schulden verlagen.

Jiskoot en Boekhoorn

Wilco Jiskoot en Boekhoorn werken al geruime tijd samen. In 2008 benoemde de zakenman Jiskoot als zijn voornaamste secondant.

Jumbo Groep Holding

Jiskoot werkte het grootste deel van zijn carrière bij ABN Amro. Na dertig jaar sloot hij zijn dienstverband daar af als vicevoorzitter van de raad van bestuur. Hij was ook enige tijd mede-eigenaar van zakenbank Oyens & Van Eeghen. Als commissaris bij Jumbo speelt hij een rol in de relatie tussen de supermarktketen en de banken bij de financiering van de overnames van het snelgroeiende bedrijf. De raad van commissarissen van Jumbo Groep Holding bestaat verder uit voorzitter Karel van Eerd, Piet Coelewij, Harry Bruijniks en Antony Burgmans.

Reageer op dit artikel