nieuws

Twee mannen overvallen Aldi in Eindhoven

Branche & Bedrijf 1356

Twee mannen overvallen Aldi in Eindhoven
Foto: Shutterstock

EINDHOVEN – De Aldi aan de Tongelresestraat in Eindhaven is donderdagavond vlak voor sluitingstijd overvallen door twee mannen met vuurwapen. De daders zijn nog niet opgepakt.

De daders bedreigden het Aldi-personeel met een vuurwapen en verdwenen met een onbekend geldbedrag. Er was op dat moment vrijwel niemand meer in de winkel, meldt het Eindhovens Dagblad. Een klant wist tijdens de overval uit de winkel te ontsnappen en belde de politie. Deze zette een helikopter in om de daders te vinden, zonder resultaat. Personeel is in de winkel opgevangen. Niemand raakte gewond.

Twee verdachten opgepakt voor avond vol overvallen

Eerder deze week zijn twee jongens van 19 aangehouden voor een avond vol overvallen in Eindhoven en Veldhoven op 28 november. Het gaat om een man uit Eindhoven en een zonder vaste woon- of verblijfplaats, schrijft het Eindhovens Dagblad. Ze worden verdacht van drie gewapende overvallen in één nacht, met als doelwit de Albert Heijn aan de Tarwelaan, een tankstation en een filiaal van New York Pizza in Veldhoven. In alle gevallen bedreigde de dader medewerkers met een mes en vertrok hij met een geldbedrag. De twee mannen worden niet verdacht van betrokkenheid bij een overval met een mes op een Lidl-filiaal in Best, diezelfde avond. De dader of daders van die overval worden nog gezocht.

Overvallers in Eindhoven

De laatste anderhalve maand zijn er veel overvallers actief in Eindhoven en omgeving. Behalve de vier situaties op 28 november, waren begin december twee AH’s al doelwit. Ondertussen verdedigt de Jumbo-supermarkt in winkelcentrum de Woensel zich vooral tegen de diefstal van DE-koffie.

Reageer op dit artikel