nieuws

AH’er Hendrikse sleept gemeente voor rechter

Branche & Bedrijf 1974

AH’er Hendrikse sleept gemeente voor rechter
Hans Hendrikse in 2014 met een tekening van de tijdelijke winkel. Foto: Jan Willem van Vliet

ZUIDLAREN – Albert Heijn-franchiser Hans Hendrikse uit Zuidlaren sleept na jaren gesteggel over een tijdelijke winkel de gemeente Tynaarlo voor de rechter.

De AH-ondernemer eist dat de gemeente een pachtcontract opstelt voor de grond die hij nodig heeft voor een tijdelijke winkel. De gemeente wil de grond op het terrein van de voormalige evenementenlocatie Prins Bernardhoeve niet verpachten omdat er uiteindelijk mogelijk meer supermarkten worden gehuisvest. De zaak dient donderdag 17 januari, meldt het Dagblad van het Noorden.

Gang naar rechter aangekondigd

Hendrikse maakte in september al bekend naar de rechter te stappen. De winkel van Hendrikse is al jaren te klein en verouderd. De ondernemer wil graag een grotere supermarkt op het PHB-terrein bouwen en zich tot die tijd in een noodwinkel vestigen. Een meerderheid van de gemeenteraad riep de verantwoordelijke wethouder zelfs op nog eens met Hendrikse om de tafel te gaan.

Zaak sleept al jaren

De zaak sleept al jaren. Al in 2014 was sprake van een tijdelijke winkel en kreeg de ondernemer de bouwvergunning. Die is echter waardeloos als de gemeente de grond niet verpacht. Volgens zijn raadsman, Jan van Oosten, kan de gemeente dat niet maken. Volgens hem zijn er ook eerdere juridische uitspraken die dit onderbouwen.

Ook Jumbo en prijsvechter

De gemeente worstelt al jaren met de invulling van het terrein. Begin dit jaar leek schot in de zaak te komen toen de gemeente het hele terrein van een projectontwikkelaar kocht. Die heeft nu de handen vrij om het hele terrein in eigen beheer te ontwikkelen. Het vorige college dacht al een plan uit waarin, naast de AH van Hendrikse, ook Jumbo en een prijsvechter een plaats krijgen. Daardoor zou een tijdelijke AH niet meer in de plannen passen, omdat AH Hendrikse geen voorkeursbehandeling mag krijgen.

Reageer op dit artikel