nieuws

AH, Aldi en Vomar zwichten voor Windei

Branche & Bedrijf 1769

AH, Aldi en Vomar zwichten voor Windei
Het Gouden Windei 2018

DEN HAAG – Albert Heijn, Aldi en Vomar passen producten aan als reactie op de nominatie voor het Gouden Windei 2018 door Foodwatch. Geen enkele supermarktketen maakt meer kans op de ‘prijs’.

Update 19/12 – Jumbo leek als enige supermarkt over te blijven in de strijd om het Gouden Windei 2018, maar de keten uit Veghel gaat stoppen met de verkoop van de cherrytomaat-pastasaus.

AH’s zoete aardappelpuree

AH vermeldt voortaan op de verpakking van zijn zoete aardappelpuree dat er vooral gewone aardappels in zitten. Verder past de marktleider de portiegrootte aan van de Zaanse Hoeve-kaasplakken, zodat deze niet meer minder is dan één kaasplak en geen oneerlijk beeld meer geeft over het aantal calorieën.

Aldi en Vomar

Aldi was genomineerd voor het Gouden Windei omdat zijn Olijf bak&braad voor slechts 21 procent uit olijfolie bestaat en Vomars Roomboter rozijnenbollen bevatten slechts 0,3 procent roomboter. De discounter past de verpakking aan, Vomar haalt ‘Roomboter’ uit de naam van het product.

Gouden Windei 2018

De overgebleven kanshebbers dit jaar zijn Venco Honingdrop, smartwater van Coca-Cola en Conimex Gembersiroop (Unilever). Consumenten kunnen nog twee weken stemmen. Vorig jaar won Jumbo het Gouden Windei met maisbrood zonder maismeel.

 

Reageer op dit artikel