nieuws

Vertraging nieuwe Lidl Kaatsheuvel valt mee

Branche & Bedrijf 1606

Vertraging nieuwe Lidl Kaatsheuvel valt mee

KAATSHEUVEL – De opening van een nieuw Lidl-filiaal in Kaatsheuvel is met twee weken uitgesteld. Die vertraging is korter dan verwacht, aangezien recent de aannemer failliet ging.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het winkelpand, schrijft Brabants Dagblad. De oorspronkelijke openingsdatum van 28 november wordt echter niet gehaald.

Failliete aannemer werd overgenomen

De Lidl aan de Gasthuisstraat opent nu op 12 december de deuren, meldt de regionale krant. Oorzaak is het faillissement van hoofdaannemer Adriaans Bouwgroep en Aannemersbedrijf uit Helmond. Dit bedrijf werd recent echter overgenomen door de Ten Brinke Group uit het Gelderse Varsseveld en gaat nu door het leven als Ten Brinke Zuid. Sinds de overname is de bouw van het Lidl-pand in Kaatsheuvel hervat. Volgens het Brabants Dagblad is dit mede dankzij de medewerking van de curatoren die het faillissement afhandelen.

Lidl niet schuldig aan faillissement

Het faillissement van Adriaans Bouwgroep was volgens een verklaring van de directie het gevolg van een grote opdrachtgever die de laatste termijnen niet betaalde. Het zou niet om Lidl gaan.

Bijzondere klokgevel

Overigens is het Lidl-pand in architectonisch opzicht bijzonder te noemen. Het pand heeft namelijk een klokgevel.

Zie ook: Lidl-bouw gestopt na faillissement aannemer

Reageer op dit artikel