nieuws

Veel foodmerken in ranglijst Inspirerende 40

Branche & Bedrijf 1157

Veel foodmerken in ranglijst Inspirerende 40

UTRECHT – De jaarlijkse ranglijst van meest inspirerende merken telt diverse supermarktformules en foodfabrikanten. Fair Trade Original is het hoogst genoteerde foodmerk.

De Inspirerende 40 werd voor de negende keer opgesteld door adviesbureau Synergie. Het bureau omschrijft de ranglijst zelf als ‘de jaarlijkse zoektocht naar de meest inspirerende organisaties in Nederland’.

Retailers en fabrikanten in de lijst

Er staan diverse supermarktformules in de lijst. Picnic (16e) is de hoogst genoteerde foodretailer, terwijl ook Lidl (27e) en Albert Heijn (29e) een plekje hebben veroverd. Naast retailers staan er ook veel foodfabrikanten in de Inspirerende 40. Fair Trade Original staat op een 6e plek, terwijl ook De Vegetarische Slager (8e), Tony’s Chocolonely (9e), Campina (30e), Douwe Egberts (32e), Ben & Jerry’s (33e), Innocent (36e), Starbucks (37e) en Dove (39e) tussen de inspirerende merken staan.

Fair Trade Original scoort onder millennials

Winnaar is Ikea, gevolgd door Tesla, Apple, Rode Kruis en Ahold Delhaize-dochter Bol.com. Naast een ranglijst gebaseerd op respondenten uit heel Nederland werd ook een subranglijst gepubliceerd gebaseerd op de opinie van millennials. In die top-5 is Fair Trade Original zelfs 2e, direct na Tesla. Tony’s Chocolonely staat in deze lijst 3e, terwijl Ben & Jerry’s 5e staat.

Zie ook: Uitrol Fair Trade Original in Duitse supermarkten

Foto: René Bakker, directeur Fair Trade Original

Reageer op dit artikel