nieuws

Supermarktsoap Vakkenvullers op NPO3

Branche & Bedrijf 3649

Supermarktsoap Vakkenvullers op NPO3
Screenshot uit supermarktsoap Vakkenvullers

HILVERSUM – AvroTros is een supermarktsoap gestart op NPO3. De serie ‘Vakkenvullers’ draait om het wel en wee van de medewerkers van de fictieve supermarkt Landsuper.

Hoofdrolspeler is vakkenvuller Rimon (gespeeld door de 17-jarige acteur Oussama Ahammoud, bekend van Mocro Maffia), die in de eerste aflevering van Vakkenvullers bij de betreffende supermarkt komt werken.

Vakkenvullers elke woensdag online

De eerste drie afleveringen van de serie zijn woensdag geplaatst op het YouTube-kanaal van NPO3. Vakkenvullers duurt telkens tussen de 5 en 7 minuten. Vanaf nu zal elke woensdagmiddag om 15.00 uur een nieuwe aflevering online worden gezet. De eerste episode heeft in twee dagen tijd al zo’n 130.000 views gekregen.

Telegraaf probeerde het ook

Vakkenvullers is niet de eerste supermarktsoap. In 2013 lanceerde De Telegraaf al de online soapserie De Blauwe Bank. Een succes werd deze serie niet. De Blauwe Bank, waarvan de afleveringen drie minuten duurden en wat drie keer per week verscheen, stopte al na enkele maanden.

Supermarktsoap AH kwam niet van de grond

Ook Albert Heijn had eerder dit jaar plannen voor een supermarktsoap, Supersoap geheten. Dat programma zou uitgezonden moeten worden via AH’s eigen social zender Appie Today. Ter voorbereiding op de lancering werd een groot aantal medewerkers, supermarktmanagers en regiomanagers geïnterviewd. Woordvoerder Anoesjka Aspeslagh laat nu desgevraagd weten dat het er niet van komt. ‘We hebben er een test mee gedaan en het format sloeg niet goed genoeg aan. We zijn dus aan de slag gegaan met andere onderwerpen zoals Escape kitchen en Special delivery.’

Zie ook: AH komt met eigen Supermarktsoap

Reageer op dit artikel