nieuws

Plus krijgt prijs voor maatschappelijk jaarverslag

Branche & Bedrijf 752

Plus krijgt prijs voor maatschappelijk jaarverslag
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Dordrecht - Plus Pel 't Lam Dubbeldam is weer open na een verbouwing van 3 weken

UTRECHT – Plus heeft de Kristalprijs 2018 in de wacht gesleept met zijn maatschappelijk jaarverslag. De andere kandidaten voor de prijs waren Unilever en Zeeman.

De prijs werd donderdag uitgereikt. Plus won de prijs vooral omdat het bedrijf zich binnen de supermarktsector weet te onderscheiden. ‘Plus is in haar sector een best practice qua uitwerken van het ketenbeheer en inzichtelijk maken van haar verantwoordelijkheden’, aldus juryvoorzitter Monica Milz. De jury sprak van een verrassend helder en bondig maatschappelijk jaarverslag.

Mooie erkenning voor inspanningen

Commercieel directeur Eric Leebeek van Plus, tevens voorzitter van het Plus Greenteam is in zijn nopjes met het winnen van de prijs. ‘Met onze aanpak willen we onze toeleveranciers en anderen inspireren, ondersteunen en in beweging brengen om ook werk te maken van ketentransparantie. Het winnen van de Kristalprijs is een mooie erkenning voor onze inspanningen en een aanmoediging om de ingeslagen weg voort te zetten.’

Eerste supermarktketen met Kristalprijs

De Kristalprijs is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. Plus is de eerste supermarktketen die de prijs in de wacht sleept. Eerdere Kristalprijs-winnaars zijn Royal BAM, Alliander, AkzoNobel, NS, Philips, DSM en KPN.

Lees ook: Plus stapt af van wegwerpservies

Reageer op dit artikel