nieuws

Naakte tieners gelinkt aan 5 overvallen

Branche & Bedrijf 12265

Naakte tieners gelinkt aan 5 overvallen
Foto: Shutterstock

VIANEN – Het tweetal dat vrijdag poedelnaakt is opgepakt in een Van der Valk-hotel in Vianen, wordt niet alleen verdacht van een overval op AH diezelfde dag, maar ook onder meer van een Jumbo-overval in Nijkerk.

Vrijdag werd de 17-jarige verdachte in een hotelkamer in Vianen gevonden, meldt de Stentor. Hij en een vrouw van 18 waren op dat moment naakt. De twee zijn opgepakt vanwege een overval op de Albert Heijn, eerder die dag. Later blijkt dat het tweetal uit Voorst en Ermelo ook gelinkt kan worden aan overvallen in Hilversum (Jumbo, 26 oktober), Bussum (Lidl, 27 oktober), Den Dolder (Aldi, 23 oktober) en Nijkerk (Jumbo, 30 oktober).

Jumbo Nijkerk

De Stentor laat een opgeluchte Jumbo-eigenaar Rob Veltink aan het woord. De aanhouding zorgt vooral voor rust bij het personeel in Nijkerk. Eind oktober hadden vier medewerkers van zijn Jumbo te maken met de overvaller. Veltink: ‘Het is natuurlijk een heftige gebeurtenis. Vanaf het eerste uur hebben ze slachtofferhulp gekregen.’ Verder zegt de Jumbo-eigenaar trots te zijn op hoe zijn medewerkers om zijn gegaan met de overval. ‘Ze stonden gelijk voor elkaar klaar. Ik heb 130 mensen voor mij werken, maar dit doet wat met iedereen. Dit soort situaties verbindt.’

Albert Heijn Vianen

Vrijdagavond werd een baliemedewerker van de AH in Vianen bedreigd met een mes, waarna de overvaller er met een onbekend geldbedrag vandoor kon gaan. De grote politieactie bleek succesvol: tips wezen de politie naar het Van der Valk-hotel waar de verdachte verbleef.

Politieonderzoek in volle gang

Het politieonderzoek is nog in volle gang, zegt een politiewoordvoerder tegen de Stentor. Zo wordt de rol van de 18-jarige Ermelose nog verder onderzocht. Ze wordt verdacht van betrokkenheid.

Lees ook: Spar- en Lidl-supermarkten overvallen

Reageer op dit artikel