nieuws

ING-automaten bij AH worden niet geel

Branche & Bedrijf 7546

ING-automaten bij AH worden niet geel
Foto: Herbert Wiggerman

WEESP – De ING-geldautomaten in Albert Heijn-winkels worden in ieder geval tot 2021 niet omgebouwd tot de nieuwe uniforme Geldmaat-pinautomaten.

Gisteren werd bekend dat alle pinautomaten van Rabobank, ABN Amro en ING vanaf volgend jaar een uniform jasje krijgen. Vanaf dan heten de geldautomaten Geldmaat, en zijn ze te herkennen aan de gele kleur.

Contract AH en ING tot 2021

Omdat Albert Heijn en ING een contract hebben dat tot 2021 loopt, zullen die specifieke automaten in ieder geval tot die tijd niet worden omgebouwd. Dat bevestigt woordvoerder Janneke Rijpstra van Geldservice Nederland (GSN). Wel worden de ING-automaten bij AH qua software aangepast.

Rabo-geldautomaten wel aangepast

Rabobank-automaten, die onder meer in vestigingen van Spar en Coop te vinden zijn, zullen wel qua uiterlijk aangepast worden. ‘De automaten worden niet vervangen, dat zou zonde van het geld zijn, maar ze krijgen wel een andere uitstraling’, aldus Rijpstra. Het is de bedoeling dat alle geldautomaten van de drie grootste banken in 2019 en 2020 een ander jasje krijgen. Een andere aanpassing die wordt gedaan is het verdwijnen van de daglimiet, die vaak geldt voor geldopnames.

Zie ook: Geldautomaten worden geel en gaan Geldmaat heten

Reageer op dit artikel