nieuws

Etos verkoopt online samen met franchisers

Branche & Bedrijf 1496

ZAANDAM – Etos heeft een meerjarige overeenkomst bereikt met de franchisenemers over online verkopen. De nieuwe webshop van de Ahold Delhaize-dochter gaat begin 2019 de lucht in.

Etos verkoopt online samen met franchisers

De nieuwe overeenkomst bepaalt dat zelfstandige Etos-ondernemers meedelen in de online behaalde omzet.

De afgelopen maanden hebben de drogisterijketen en het bestuur van de Vereniging van Etos Franchisenemers een gezamenlijke visie op de toekomst ontwikkeld, staat in een persbericht. Daarbij is het uitgangspunt dat de verkoop in de winkel en de online verkopen elkaar over en weer versterken.

Winkels en assortimenten aantrekkelijker maken

Etos en franchisenemers gaan samen de inzichten uit online verkoop gebruiken om winkels en assortimenten aantrekkelijker te maken voor klanten. Tegelijkertijd kan Etos nu beter inspelen op de behoefte van klanten, waar en wanneer het hen het beste uitkomt. Franchisenemers delen straks mee in de online omzet. Ook zijn er afspraken gemaakt over de Etos-gerelateerde omzet bij eventuele toekomstige online groei-initiatieven.

Samenwerking moet leiden tot tevreden klanten

Daan Lunter, voorzitter van de Vereniging van Etos Franchisenemers met 253 leden: ‘De kennis en ervaring van onze medewerkers op de winkelvloer zijn belangrijk voor het succes van de nieuwe Etos-webshop. Wij zijn dan ook blij dat we nauw betrokken worden bij de nieuwe webshop en dat wij nu samen goede afspraken hebben gemaakt met Etos.’ Saskia Egas Reparaz, algemeen Etos-directeur: ‘We willen dat iedere klant tevreden de deur uitgaat. Dat geldt ook voor de nieuwe webshop. Onze franchisenemers gaan daarbij gelukkig helpen en daarom ben ik erg tevreden met de overeenstemming die bereikt is.’

Eerder heeft Gall & Gall ook al een overeenkomst gesloten met franchisenemers over e-commerce.

Discussies en rechtszaken

Discussies met franchisers over het verdelen van onlineomzet en -kosten kunnen soms hoog oplopen. Bij winkelketen HEMA speelden eerder dit jaar zelfs rechtszaken over dit onderwerp, alvorens partijen hun geschillen bijlegden door toedoen van de nieuwe eigenaar Marcel Boekhoorn.

Lees ook: Directiewissels Albert Heijn en Etos

Reageer op dit artikel