nieuws

Duijzer-broers maken beiden Jumbo van Emté

Branche & Bedrijf 5133

Duijzer-broers maken beiden Jumbo van Emté
Foto: Diederik van der Laan

WIJK EN AALBURG – De Emté-supermarkt in Wijk en Aalburg, binnenkort omgebouwd tot Jumbo, is gekocht door Carol Duijzer. Broer Johan Duijzer bouwt zijn Emté in de nabijgelegen plaats Veen vrijwel tegelijkertijd om naar de Jumbo-formule.

Carol Duijzer zegt een halfjaar te hebben onderhandeld over de aankoop. ‘We hebben in het verleden meerdere keren geprobeerd de Emté in Wijk en Aalburg te kopen. Nu het Jumbo is geworden, is het wel gelukt’, zegt hij tegen het Brabants Dagblad. ‘Er is vanuit Jumbo veel respect voor bepaalde principiële zaken waar wij aan willen vasthouden. Een voorbeeld is dat wij niet op zondag open gaan. Ik ben heel blij dat het is gelukt.’ Het personeel is donderdagavond op de hoogte gebracht. Carol Duijzer hoopt de omgebouwde winkel op 20 maart te openen.

Emté Veen wordt ook Jumbo

Johan Duijzer is zelfstandig ondernemer en eigenaar van Emté in Veen. Deze winkel is eind april 2019 ook een Jumbo. Ze zullen onafhankelijk in de markt opereren, zegt Johan Duijzer: ‘Natuurlijk is er wel sprake van synergie. We zullen samen optrekken en proberen de gehele gemeente te bedienen.’ De winkel van Johan Duijzer wordt met 600 vierkante meter uitgebreid.

Voor de broers is het bijzonder om beiden als zelfstandig ondernemer actief te zijn in gemeente Aalburg. Johan Duijzer nam de winkel over van vader Gerrit en Carol Duijzer kocht een supermarkt in Ooltgensplaat. Deze laatste winkel is nu verkocht.

Emté-filiaal naar Jumbo-ondernemer

Het is opvallend dat een filiaal van Emté onder Jumbo-formule in handen is van een ondernemer. Maar het is niet uniek. Ondernemer Susanne Daamen, met twee Jumbo-supermarkten in Harderwijk, opent deze maand in Putten een nieuwe winkel.

‘Jumbo is continu bezig met het optimaliseren van het winkelbestand, om haar klanten zo goed mogelijk te bedienen. De keuze voor een winkel als filiaal of als franchise is afhankelijk van de wensen van de klant, het betreffende marktgebied en de beschikbaarheid van geïnteresseerde ondernemers. Het komt inderdaad wel eens vaker voor dat een winkel naar een ondernemer gaat of andersom, afhankelijk van deze factoren’, reageert een Jumbo-woordvoerder op vragen van Distrifood.

Lees ook:  Jumbo sluit helft Emté’s in Enschede’

Reageer op dit artikel