nieuws

Aldi Wolvega mag niet verhuizen

Branche & Bedrijf 1165

Aldi Wolvega mag niet verhuizen

WOLVEGA – De politiek in Weststellingwerf wil niet meewerken aan de verhuizing van de Aldi-supermarkt in Wolvega.

De raadscommissie en het college willen dat het winkelgebied van Wolvega compact blijft. Het verplaatsen van de Aldi van het Van der Sandeplein naar de Heerenveenseweg zou het winkelgebied verzwakken. Die mening deelt de winkelvereniging, aldus Omrop Fryslan.

Aldi buiten het centrum

Aldi vroeg in februari een omgevingsvergunning aan voor een perceel buiten het centrum. Op de plek waar nu een wasstraat is, wil de discounter een nieuw pand laten bouwen. Reden hiervoor is onvoldoende parkeergelegenheid bij de huidige vestiging aan het Van der Sandeplein, helemaal als die bij evenementen moet worden gedeeld. Wethouder Hanneke Zonderland vindt de situatie in het centrum juist beter, nu er blauwe parkeerzone’s zijn. Ook denkt de supermarkt buiten het centrum beter vindbaar te zijn voor klanten buiten Wolvega.

Detailhandel aan de Heerenveenseweg

Juridisch zou Aldi een kans maken om de verhuizing te eisen, als blijkt dat detailhandel volgens het bestemmingsplan kan aan de Heerenveenseweg. Volgens de Aldi is dat zo, maar de gemeente zegt nu dat er geen nieuwe detailhandel is toegestaan op de plek van de wasstraat, meldt de Friese omroep.

Lees ook: Christian Fleck nieuwe Aldi-baas Nederland

Reageer op dit artikel