nieuws

AH Huissen verkozen tot mooiste supermarkt

Branche & Bedrijf 2940

AH Huissen verkozen tot mooiste supermarkt
De buitenkant van de Albert Heijn van Hans Geveling in Huissen. Foto: Henk Riswick

OOSTZAAN – Albert Heijn Huissen, van multi-franchiser Hans Geveling, is uitgeroepen tot mooiste supermarkt van Nederland.

Dat is donderdag 8 november bekend gemaakt op het jaarlijkse Supermarktvastgoedcongres dat in Oostzaan is  gehouden.  Dat blijkt uit een bericht van Hans van Tellingen van Strabo op Linkedin. De in mei geopende AH-vestiging van Geveling liet zes andere genomineerden voor de titel achter zich. Distrifood maakte rond de opening al een fotoreportage bij de opmerkelijk vormgegeven winkel.

21 inschrijvingen mooiste supermarkt

De zeven genomineerden zijn geselecteerd uit een lijst met 21 inschrijvingen. Naast de AH van Geveling wisten de volgende zes nieuw gebouwde supermarkten de finale  te halen:
Jumbo, Brusselplein, Utrecht – Leidsche Rijn
Deen, Warande, Lelystad
Plus, Adam van Vianenstraat, Schoonhoven
Hoogvliet, Badhuisstraat, Scheveningen
Hoogvliet, Parallelweg, Woudenberg
Lidl, Slaak, Rotterdam

Aandacht voor architectuur

De verkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten. Vorig jaar werd het Lidl-filiaal aan de Heyhoefpromenade in Tilburg uitgeroepen tot mooiste supermarkt van Nederland.

Vakjury

Dit jaar boog zich een vakjury bestaande uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jeroen Verwaaijen (Strabo), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten) over de genomineerden.

Zie hier een fotorepo van de mooiste supermarkt: AH Geveling opent in Huissen 

Reageer op dit artikel